sanal sunucu Sunucu, bir bilgisayar ağında diğer bilgisayarlarla bilgi paylaşan bir bilgisayardır. Sunucular, bir ağdaki diğer makinelerin kullanabileceği kaynakları ve hizmetleri sağlarlar.
Bu ortak kullanım da aynı internet hosting kullanımınızda olduğu gibi hizmet sağlayıcınıza bağlıdır. Bu nedenle hangi hizmet sağlayıcıdan hizmet aldığınız çAlright önemlidir.
Sanal sunucu, bir sunucunun fiziksel bir makina yerine, yazılım veya donanım seviyesinde sanal olarak bölümlere ayrılarak birçAlright sanal sunucu olarak hizmet verebilme yeteneğine sahip olan bir kaynaktır.
Yüksek disk kapasiteleri, çok daha hızlı işlemci ve RAM kullanımları 100MBit ile one GBit gibi hızlarda bağlantı hızları gibi Net sitenizi tam performans halinde kullanmanıza olanak sağlayacak özellikler sanal sunucuların en önemli tercih sebeplerini oluşturuyor.
Her ne kadar böyle olsa da Hosting Dünyam olarak gelişmiş altyapımız, anlık destek hizmetimiz ve uygun fiyatlandırmamız ile birlikte müşterilerimizi sunucu ihtiyaçlarında her zaman mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. Barındırma paketlerimizden herhangi birini tercih etmeyerek büyük projelerinizde sanal sunucu satın al
Bu web barındırma hizmetinin olumsuz tarafı ise donanımı paylaşan diğer Website sitelerinin World-wide-web sitenizin performansını etkileyebilecek olmasıdır.
Sanal sunucular genellikle firmalar ve kurumsal müşteriler tarafından tercih ediliyor olsa da yedekleme hizmeti almak isteyen müşteriler tarafından da yoğun olarak tercih edilen bir hizmettir.
Kurulumunun kolay olması, kolayca değişiklik yapılabilmesi, işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması; sanal sunucuların diğer avantajlarına örnektir.
Tam olarak yukarıda anlatmış olduğumuz sorunları yaşayanlar için Sanal Sunucu hizmetleri mevcuttur.
Tahsis edilmiş barındırmada fiziksel donanımın tamamını kendi kullanımınız için kiralayabilirsiniz. Website barındırma sağlayıcısı, fiziksel sunucunun tamamı için dimension özel erişim sağlar. World-wide-web sitenizin performansı diğer Internet sitelerinin davranışından etkilenmez.
Farklı kullanıcıların tek bir sanal sunucu yani VPS üzerinde işlem yapması şeklinde bu hizmeti belirtebiliriz. Eğer bir kullanıcı kendine ayrılan kaynağı tüketirse, diğer kullanıcıların kullanmadığı kaynakları bu sanal sunucuda kullanabilir. click here Yani farklı kullanıcılar genel kaynak kullanım performansını olumsuz etkilemez.
Sanal sunucu kullanımları sayesinde, yeterli olmayan alan probleminden web hosting paketi kullanımınıza göre yüksek oranda kurtulmuş oluyorsunuz. Sanal sunucularda bulunan sanallaştırma özelliği sayesinde birden fazla kullanıcı tarafından kaynak kullanımı yapılması mümkün oluyor.
Böylece hem enerji açısından tasarruf edilirken hem de aynı sistemde bir den fazla makina çalıştırarak ekonomik avantaj sağlanır.
Bu, her bir sanal sunucu kendi işletim sistemine sahip olabileceği ve tamamen bağımsız olarak çalışabileceği anlamına gelir.